10 Eylül 2012 Pazartesi

Kırmızı Işıkta Yakalanmak

Philadelphia'da yaşamaya başladığımdan beri (şeytan kulağına kurşun) hiç trafik polisi durdurmadı, hiç de ceza puanı almadım diye içinden geçirmiştim ki, an itibariyle evime kırmızı ışıkta geçtiğim bilgisi ulaştı. Posta kutusunda Red Light Camera Program yazısını okuyunca Allah Allah, bir yanlışlık mı oldu acaba diye aklımdan geçirdim.

Çünkü çok dikkatliyimdir, hız limitlerine uyar, kırmızı ışıklarda asla ve kat'a geçmez, Dur işaretlerinde dururum. Ama heyhat, adamlar üşenmemiş bir de sokak kamerası görüntülerini yollamışlardı. Sizin de gördüğünüz gibi açık ve net bir şekilde kırmızı ışıkta geçmekteyim. Biraz düşününce aslında kırmızıda geçtiğimden haberim bile yoktu diyebilirim çünkü ben hemen önümde giden aracı takip ediyordum ve o esnada güneş gözümü alıyordu. Bahse girerim öndeki araç da kırmızı ışıkta geçmişti. Her neyse, öyle ya da böyle geçmiştik ve cezası 100 dolar. Az önce ödemesini de yaptım ve bundan böyle burası Philadelphia, polislerin kırmızı ışıktan daha önemli işleri var diyenlere verecek cevabım hazır.   



2 yorum:

zezee dedi ki...

Amerıka ve kuralları.....tam bir ömür törpüsü ama bi yandanda keşke Türkiye de böyle olsa ve sıkı kurallarımız olsa demeden edemiyorum.

Ali dedi ki...

bu ticket lar hep piyango misali ama insan bu sefer niye ben Allah ım diyor :)