23 Ağustos 2012 Perşembe

Gurbette Bayram Sevinci

Her ne kadar telefonda babam Amerika'da bayramların tadı tuzu yoktur demiş olsa da, gurbette bayram bir başka yaşanıyor. Elbette Türkiye'deki bayramları arıyoruz ama Türkiye'de yaşayan insanımız da "nerde o eski bayramlar" diyerek hayıflanmıyor mu zaten ?

Gurbette geçen uzun yılların ardından bayramları buruk bir kutlama olmaktan çıkaralım, bu topraklarda yaşayan çocuklarımız da bayram sevincini tecrübe etsin diye düşünen bir grup girişimci Türk insanı, bu bayram çocuklar için güzel bir sürpriz hazırlamışlar. Pamuk helvasından patlamış mısırına, şişme kaydıraktan sandalye kapmacasına kadar türlü eğlencelerle çocuklara bayram neşesini yaşatırken, büyüklerin de biraraya gelip bayramlaşmasına vesile olmuşlar.

Amerika çapında değişik kurum ve kuruluşların düzenlemiş olduğu bayram etkinlikleri gün geçtikçe büyümeye ve daha geniş kitlelere yayılmaya devam ediyor. Türklerin ibadet edebilecekleri mekanlar da sayıca arttığı için bayram namazlarında artık camilerde yer bulmak bile zor. Kimi zaman bir bayram sabahında iki kez peşpeşe namaz kılındığı da oluyor.

Biz yine de Nerde o Eski Bayramlar diyerek sözü bitirelim, belki de gelecek nesil de bugünü hatırlayıp nerde o Amerika'daki bayramlar diyecektir. Ne dersiniz?


 

2 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Kıtalar arası sevgilerimi yolluyorum size.

Blogger Bolat dedi ki...

Geç de olsa bayramınızı muhabbetle kutluyorum :) İstanbul'dan sevgilerle.