18 Ocak 2013 Cuma

Apple vs. Android

Son zamanlarda Türkiye'den Iphone siparişleri o kadar artmaya başladı ki, artık insan sormadan edemiyor, Iphone bu kadar vazgeçilmez mi diye? Bana soracak olursanız, hiç de vazgeçilmez değil hatta belli nedenlerden dolayı Android'in üstünlüğü var diyebilirim. Apple ürünleriyle ilk tanıştığım zaman Ipod Touch kullanıyordum ve hala da çalışıyor ( 4 seneden fazla oldu). Ancak, konu Iphone, Ipad ya da Ipad mini'ye gelince tercihimi Android'den yana kullandım ve herkese de tavsiye ederim. Neden diye soracak olursanız:
  • Evvela, herkesin moda diye takip ettiği şeylere karşı bir soğukluk var bende. Tıpkı Erdal Bakkal gibi, popüler olan bana itici geliyor ve herkes gibi olmak sıradanlaşmış hissi veriyor.
  • Apple'ın hakkını teslim ederim, sağlam ve dayanıklı cihazlar üretiyor. Bugüne kadar yapılmış sağlamlık testlerinde hep Iphone birinci çıktı. Ancak bu beni ikna etmeye yetmiyor.
  • Bir kere, Apple sizi sadece telefon almaya değil, beraberinde tableti, şarj aleti kısacası her türlü aksesuarıyla Apple'cı olmaya zorluyor. Siz bu ürünlerden herhangi birinin beğenmeseniz bile sırf bir tanesi diğeriyle senkronize olsun diye Apple ürünlerinden başka alternatif bulamıyorsunuz.
  • Android telefonlar, Samsung'tan tut HTC'ye; Sony Ericsson'dan Motorola'ya kadar geniş yelpazede alternatifler sunuyor.
  • Android'in güzelliği, bu cihazların çoğu micro USB ile kolayca Windows'a bağlanabiliyor, herhangi bir micro USB kablo ile şarj olabiliyor, dahası ITunes gibi baş belası bir programı yüklemenize gerek kalmadan saniyeler içinde bilgisayar ile dosya alışverişi yapmanıza imkan tanıyor.
  • Apple'daki application kalitesi Android'de yok diyenlerin de artık çok dayanağı kalmadı. Neredeyse her türlü uygulamanın Android versiyonunu bulmak mümkün, kimileri de ücretsiz.
  • Apple ile ilgili başımdan geçen bir olay da, bir gün Andriod işletim sistemli Sony Ericsson Xperia telefonumun MacBook Pro'ya bir türlü bağlanamamış olmasıydı. Bu da yine Apple'ın kendimden başkasına hayat hakkı tanımam türünden bir yaklaşımının ürünüydü. Zira aynı telefonu Windows işletim sistemli bir bilgisayara kolayca tanıtıp saniyeler içinde dosya transferi yapabilmiştik.  
Uzatmadan, hayatında ilk defa Apple kullanacak olanlara tavsiyem, ne istediklerini iyi düşünsünler. Hangi özellikleri hangi cihaz sunuyor, hangisi sunmuyor iyi araştırsınlar. Neticede zevkler ve renkler tartışılmaz, ama hiç bir fikir sahibi olmadan Iphone sipariş vermek de bana çok mantıklı gelmiyor.

1 yorum:

Ali dedi ki...

"Evvela, herkesin moda diye takip ettiği şeylere karşı bir soğukluk var bende. Tıpkı Erdal Bakkal gibi" aynen.

Bir ikincisi, be hayatımıza yeni musallat olan teknolojik aletler, bize her ne kadar "teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor" mottosu ile itilseler de aslında bize bir yaşam tarzı sunmaktalar. Ve biz para vererek bir alet değil aslında bir yaşam tarzı satın alıyoruz veya kendi yaşam tarzımızı , üreticinin tasarladığı ile takas ediyoruz. Bu yaşam tarzımızı satmak da demektir. Ucuza mı gidiyoruz nedir, bilmiyorum :)