8 Ekim 2012 Pazartesi

Gangnam Style Amerika'ya Uğrar Mı?

Son günlerde bir gangnam stayl çılgınlığıdır gidiyor. Geçenlerde stickman'ın blogunda rastladığım bu klibi ilk kez izleyince bir şeylerin yanlış gittiğini anladım. Neredeyse 400 milyon defa izlenen bu klipten benim hiç ama hiç haberim olmamıştı. Kendi kendime dedim ki, dünyada olup bitenlerden bilhassa da tüm dünyayı kasıp kavuran müzik türlerinden Amerika'da yaşayan pek çok kimsenin haberi bile olmuyordur.
Örneğin bir Tarkan'ı bir dünya starı diye biliriz, hatta Amerika'da uzun süre yaşadığı, buralarda klipler çektiği için de Amerika'yı yerinden salladı diye de düşünüyor olabiliriz. Oysaki Amerika'da Tarkan'ı tanıyan insan sayısı o kadar azdır ki acayip hayal kırıklığına uğrarız. Çünkü bu ülkede ne radyolarda ne de Tvlerde İngiliz ve Amerikan müziği dışında müzik çalınmaz, yayınlanmaz. New York gibi dünyanın sayılı metropollerinden biri olan şehirde dahi İngilizce dışında dillerde müzik yayını yapan (İspanyolca hariç) radyo kanalı bir elin parmaklarını geçmez.
Bu sebepten Gangnam style klibini izleyince de doğal olarak 400 milyon kadar izlenen bir klibin Amerika'da ne radyolarda ne de tv'lerde yayınlandığını hayal edemedim. Lakin, youtube'da bu etkinin bir nebze olsun kırıldığını gördüm zira gangnam style parodisi diye çekilmiş onlarca Amerikan yapımı videoyla karşılaştım. Demek ki bir şekilde (internet sağolsun) Amerikan halkı da bu gündemi yakalayabilmişti.
Yine aynı duygu ve düşüncelerle New York civarında araba sürüyorken, 92.3 Now radyo istasyonunda gangnam style çalınca resmen dumur oldum. Şu anda öyle ya da böyle Amerika dahil, dünya gündemine bir şekilde oturabilmiş bu koreli genç müzisyeni tebrik etmek lazım.
 
Not: Klibi hala görmemiş olanlar varsa şuraya alalım:

2 yorum:

LILA MOONLIGHT dedi ki...

Sarkiyi senin sayende kesfettim, bakalim bundan sonra kulagim yakaliyacak mi nu muzigi biryerlerde. Paylasimlarin cok bilgilendirici bu arada : )

Smart Learning Hub dedi ki...

Demek haberi olmayan bir tek ben degilmisim.