27 Ekim 2012 Cumartesi

Fırtına yaklaşıyor

Önmüzdeki günler için planlar yaparken bir de ne görelim: Güney sahillerini vuran Sandy fırtınası meğer kuzey-doğuya doğru hareketlenmiş ve insanlar ciddi ciddi hazırlıklara başlamış. Apartman girişine bile önümüzdeki üç gün için yeteri kadar yiyecek, battaniye vs. vs. hazırlayın diye duyurular asmışlar.  Bazı meteoroloji yetkilileri son 30 yılın en büyük kasırgası filan diyorlar ama bekleyip görücez. Hazırlık derseniz, Amerikalılar bu işi de biraz abartıyorlar gibime geliyor. Ama her yıl bu kasırgalarda ölenlerin sayısına bakınca pek haksız da sayılmazlar. Türk insanımız yine bildiğiniz gibi: Bugün konuştuğum  bir arkadaş "Ben üç gün yemek yemesem de dayanırım" diyerek konuya olan yaklaşımını çok güzel özetledi zaten. Pennsylvania, New Jersey eyaletleri acil durum çağrısı yaptılar bile. Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için: http://www.ready.gov/
 

4 yorum:

zezee dedi ki...

bence fazla panikler(: ben ordaykende firtina gelicek cagrisi yaptilar yok herkes bodrumlu evlere tasindi yok walmarti yagmaladi bi ton sey yaptilar firtina dedikleri sey 2 yagmur yagdi azicik ruzgar esti hepi topu buydu....yaada dediginiz gbi Turk insani fazla gamsiz(:

idris dedi ki...

Allah yardımcınız olsun. Evet çok abartmayın, geçer.

stickman dedi ki...

Amerikada yaşıyor olsam ve imkanım olsa ben de elimden gelen en iyi şekilde önlem alırdım. Gıda stoğu, ilaç stoğu ve bu tarz durumlarda kullanılabilecek alet edevat edinilmesi gibi her türlü önlemi alırdım. Sığınağa nasıl gidileceği, o durumda neler yapılacağı konusunda tatbikat bile yapardım. İzlediğim filmlerin etkisinden de olsa gerek, sonuçta hayati bir durum ama bu hazırlıklar biraz da hobi gibi görülebilir. Keyif alırdım ben bu tarz hazırlıklar yapacak olsam. Hoşuma giderdi. Hatta komşularımla birlikte telsiz alıp acil bir durumda belirlediğimiz frekanstan iletişime geçelim diye anlaşma bile yapardım.

Smart Learning Hub dedi ki...

Sahile yakın olanlar panik yapmakta haklı. Ama iç bölgeler biraz abartıyor gibi. Bakalım neler olacak.