20 Ağustos 2007 Pazartesi

U-Scan

amerikaya gelince teknolojinin hayatin hemen her alanina cok hizli bir sekilde girmis oldugunu goruyor insan. belki alismisliktan, belki de herkesin yogunlugundan kimse de yeni bir sey ciktiginda bizdeki gibi oyle etrafina toplanip da bozma pahasina da olsa saldirmiyordur herhalde.
gunluk hayatta soyle bir etrafiniza baktiginizda ulkemize kiyasla pek cok alanda amerikaya has bir takim yeniliklerin coktan hayatin bir parcasi haline gelmis oldugunu gorebilirsiniz.
Ornegin, bizdeki gibi gazete satan bufelere rastlamazsiniz. Gazete almak icin pek cok farkli yol deneyebilirsiniz. Buyuk bir supermarkete gitmek ya da buyuk sehirlerde cadde baslarinda gazete satan seyyar saticilardan temin edebileceginiz gibi, sokak uzerlerinde icine bozuk para atinca atilan gazete makinelerinden de almak mumkun.
O degil de benim asil bahsetmek istedigim u-scan adi verilen kendi alisverisini kendin yap sistemi. Bazi marketlerde eger az urun aldiysaniz express kasalardan hizli gecis yapabilirsiniz. Simdi bunu daha da hizlandiran bir yontem var. Aradaki kasiyeri aradan cikaran bu sistemde checkout'a yani odemeye geldiginizde once sirasiyla aldiginiz urunleri barkodlarini okutarak sisteme giriyorsunuz ve ardindan odemeyi nasil yapacaginizi seciyorsunuz. Nakit ya da kredi karti secenekleri mevcut ve odemeden sonra artik gitmeye hazirsiniz. Acikcasi ben tuttum bu sistemi, hele de amerikan marketlerinde marketin yarisini satin almaya kalkan insanlarin sayica ne kadar cok oldugunu dusunurseniz, zaman kazanmak adina tercih edilebilir.