15 Ağustos 2012 Çarşamba

Alternatif New York Seyahati: Staten Island Feribotu

New York trafiği hepinizin malumu. Her ne kadar İstanbul trafiğiyle kıyaslandığında çok daha masum gibi dursa da bazen insanı çıldırtabiliyor. Özellikle de New York'ta yaşamıyorsanız. New Yorklular hem trafiğe hem de hayatın hızlı ritmine alışkın olduklarından dışarıdan gelen ziyaretçiler kadar stres yaşamıyorlardır eminim.
New York'a kişisel aracınızla girecekseniz pek çok şeyi hesaba katmanız gerekiyor: Köprü ücreti, otopark ücreti, trafikte adeta terör estiren taksileri ve Manhattan'ın insanı hayattan bezdiren trafiği. Tüm bunlara ilaveten yol çalışmaları, kapanan güzergahlar ve bir de günün belli saatlerinde girilmez yazan ara sokaklar. New York'ta tüm bunları dikkate alsanız da küçük bir hatanızda yüklü bir ceza yemeniz işten bile değil.

Durum böyle olunca, biz de New York'a araçsız nasıl girebilirizin yollarını arıyoruz. Tren, otobüs gibi mevcut seçeneklere son olarak da feribotu ekledik. Staten Island diye bilinen yine New York şehrine bağlı yerleşim yerinden Manhattan'a yarım saatte bir kalkan feribotun olduğunu öğrendik. Üstelik de ücretsiz. Arabanız varsa park ücreti ödüyorsunuz o da günlük 7 dolar.

Feribot, Staten Island Ferry olarak biliniyor ve sabah 7 akşam 11 arasında Manhattan ve Staten Island arasında yarım saatte bir ( sabah erken saatlerde 15 dakikada bir) hizmet veriyor. Yolculuk bir nebze olsun İstanbul boğazını anımsatıyor olsa da, manzara Manhattan gökdelenleri ve Özgürlük Anıtı'ndan ibaret. Yine de hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş. Yolunuz düşerse, tavsiye ederiz.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

New York'a gitmek icin guzel bir alternatifmis, paylastiginiz icin tesekkurler.

Blogger Bolat dedi ki...

İki kez niyetlenmeme rağmen ABD'ye gitme imkanım olmadı ama bir gün New York'a gitmeyi umut ediyorum :)

Smart Learning Hub dedi ki...

İstanbul gibi buram buram tarih kokmasa da görülmesi gereken bir şehir diye düşünüyorum. Her ırktan ve renkten insanı bulabileceğin belki de en kozmopolit bir kent.