10 Ağustos 2008 Pazar

TV kanalları

Memlekete her gidişimde doğrudan uydunun karşısına geçen ben bu kez de yeni kanallar bulma telaşıyla Türksat’ın web sitesine girdim. Bilmediğim, duymadığım ve uydu hafızasına eklenmemiş onca kanal arasından özellikle Mehtap Tv, Aljazeera English, MTV Türkiye ve e2’yi ayarladım. Şu anda da Aljazeera’de NewsHour’u izliyorum. CNN, BBC gibi kanalar çoktan Digiturk, D-Smart gibi ücretli platformlara geçmişken Aljazeera’nın bu girişimini takdir ettim. MTV Türkiye, MTV Amerika gibi abuk subuk programlar yayınlıyor mu henüz görmedim ama Amerika’da Amerikalıların bile trash (işe yaramaz) olarak nitelendirdiği programlar yayınlayan MTV ve VH1 kanallarının eski zamanlarını özleyenlerdenim. Ha bu arada, Dream TV’de D-Smart’a geçmiş. Artık kim izleyecekse ordan...

9 Ağustos 2008 Cumartesi

Wireless Sürprizi

Ne yalan söyleyeyim, Türkiye’ye gelmeden önce internet konusunda yağayacağım problemleri hayal ediyordum. Kablosuz ağ bulma sıkıntısı, kablolarla evin içinde dolaşma çilesi vb. vb. Ama nereye gitsem, kimin evin ziyaret etsem karşıma hep AirTies kablosuz modemler çıktı. Meğer Türk Telekom yeni bir kampanya başlatmış ve bu çerçevede herkese kablosuz modem hediye etmiş. Açıkçası çok zekice bulduğum bu kampanya sayesinde Türkiye’nin bir kaç adım öteye zıpladığını söylesem yalan olmaz. En azından ülkemize elinde laptopuyla gelen bir yabancı gittiği her yerde kablosuz modemleri görünce benim gibi mest olacaktır.

Resim 1. Bu da bizim modem.

8 Ağustos 2008 Cuma

TR izlenimleri

Petrol fiyatları
Türkiye’de benzin fiyatları ne kadar yüksek böyle. Benzin almak için girdiğimiz istasyonda çalışan görevliye: Amerika’da fiyatlar bunun 3’te biri dediğimde adam bana: Irak’a girdiler de ondandır diye cevap veriyor. Halbuki şimdilerde galonu 4 dolara kadar yükselen benzin fiyatları Irak savaşından seneler önce 60 cent dolaylarında geziniyormuş.
Türkiye’de kaba bir hesapla, benzinin litresi 3 YTL, galonu (3.78 litre) 11 YTL.
Amerika’da bir galon benzin 3.5 dolar = 4 YTL.

7 Ağustos 2008 Perşembe

The Grand Tour - NY Times

NY Times muhabiri Matt Gross’un günde 100 eurodan az harcayarak Avrupa seyahati temalı gezi yazıları ve beraberindeki videoları oldukça ilginç. Geziye konu olan ülkeler arasında doğal bir refleksle gözlerim Türkiye’yi ararken Kıbrıs ile karşılaştım. Yine Güney Kıbrıs Rum Kesimi’yle karşılaşacağımı beklerken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuiyeti’nden söz edilmesi hatta güzel bir biçimde bahsedilmiş olması oldukça hoşuma gitti. Yorumlar kısmında da dikkat çeken tartışmalar var, Kıbrıs’ın tarihi ve yaşanan Türk-Yunan anlaşmazlıkları üzerine. Bir göz atın derim.